BETER DAN DIT WORDT HET NIET

‘Beter dan dit wordt het niet’ is het tweede project van WILDPARK. Een documentair project waarin de identiteit van drie generaties wordt onderzocht. Maker Lenneke Maas schreef onderstaande brief aan de spelers.

Lieve Marlies van 71, Annemiek van 49 en Claire van 14,

Wat ontzettend leuk dat jullie op mijn uitnodiging zijn ingegaan om een voorstelling te maken over generaties, over jullie dus. Ik verheug me erop om jullie naast elkaar te zien staan. Het jonge tegenover het oude. Jullie lichamen, jullie stemmen, jullie denken.

Ik heb jullie uitgenodigd voor dit project, omdat ik iets aan jullie wil vragen, omdat ik het een en ander wil weten. Het valt me namelijk op dat jong en oud weinig met elkaar deelt. We lijken zo los van elkaar te leven. We ploeteren en prutsen maar aan zonder elkaar. Ik zie geen een kroeg of club waar we met z’n allen dansen. Terwijl ik denk dat we elkaar keihard nodig hebben op die dansvloer.

Daarom heb ik jullie uitgenodigd op de dansvloer. Ik wil jullie vragen stellen en jullie gaan elkaar vragen stellen. En laten we afspreken om eerlijk te zijn. Ook als het pijn doet. Of als het onhandig voelt om dingen te zeggen.

Laten we er een mooi documentair project van maken, samen. Laten we spelen met de waarheid, omdat het wel theater gaat worden. En omdat er een regisseur is die jullie soms woorden in de mond gaat leggen. Ik ben benieuwd waar we uitkomen. Misschien worden jullie wel BF’s voor altijd. Misschien eten we wel kalkoen. Wie weet. Ik verheug me erop.

Liefs Lenneke, 45 jaar.

PS Onderstaand citaat kreeg ik van mijn BFF theatermaker en dramaturg Peerke Malschaert, 33 jaar. Mocht je het hele artikel willen lezen dan staat dat in De Correspondent.

“Ja er zitten meer kilometers op de teller bij ouderen, dat schept afstand, maar elke bocht is nieuw, ook voor hen. We zijn allemaal onderweg. We zijn allemaal aan het prutsen. Sommige prutsen gewoon al wat langer. Ouderen zijn ervaringsdeskundigen op het vlak van prutsen. Voila, dat is het…”
David van Reybrouck – De Correspondent

Concept en regie Lenneke Maas | Spel Claire Henschen, Annemiek Nienhuis en Marlies Hamelynck | Regie-assistent Lara van Asselt | Dramaturgie Peerke Malschaert | Licht Bart Verzellenberg | Zakelijke leiding Annemie Meijer